четвъртък, 6 юни 2013 г.

На дъщеря ми ...

Здравейте,
            скъпи творящи хора :)


Толкова съм щастлива, че отново съм тук и че мога да напиша следващите редове :) Нищо, че е 3:16 в момента. Изпълнена съм с енергия, въпреки че това е поредната пауза между кърменията на новородената ми дъщеря :) Със сигурност има някаква сила с мен, която ми помага, иначе не знам как нормален човек е способен на подобно нещо :)
А може да съм по-въодушевена и от това, че днес имам рожден ден :) Първият ми рожден ден като майка! Не съм получавала по-хубав подарък досега!
Искаше ми се да мога да измайсторя разни неща или пък да подаря нещо чрез някоя игра, но ще го направя с малко закъснение! Надявам се да ми простите, че предпочитам спането пред вас :)
Исках само да споделя това, което направих или по-скоро довърших в деня, когато започнаха контракциите ми :) Тогава въобще не осъзнавах докъде ще доведат те, но нещо вътрешно ме караше да довърша всичко, което бях започнала за бебка! Като се върна назад в онзи ден и ми става и смешно и мило... Както лепя, режа и шия, спирам, дишам и продължавам! И така чак до вечерта, когато можех вече само да дишам :)
Показвам ви какво сътворих и отивам да си открадна 2 часа сън, ако е възможно, разбира се :)

Буквичките направих от картон и избрах 3 цвят прежда, които исках да се преливат. Средния цвят малко не се получи, но нищо... Отнеха ми доста време въпреки, че изглежда, че не е така :)


Успях да довърша и 4-те фигурки, а костенурката си е така, разбира се, не съм толкова добрa (все още) :)
Имаше и трето нещо, но него нямаше как да довърша. Ако можех да стоя права тогава сигурно щях, но... Започнах да рисувам дърво на стената до леглото на бебка! Засега стои само на очертания :) Но съм направила за него цветчета от филц, които ще залепя, така че и те се броят за завършени :)
Ами, това е от мен засега, не можах да не споделя преживяването си с вас, въпреки че то всъщност беше само началото на най-хубавото преживяване в живота ми :) Пожелавам го на всеки :)

мама Ина

Реших да участвам с въртележката на Ади в новия блог за предизвикателства на Точица, на която пожелавам много, много успех в новото начинание :) 


7 коментара:

 1. Честита рожба, мамо Ина! Пожелавам ти бързо адаптиране с новия ритъм на живот, а на бебка - повечко да папка и да спи, за да може да разцъфне дръвчето скоро! Страхотно е когато можем да създадем уют за мъничетата, все пак трябва животът им да започне красиво. Усмивки!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Много ти благодаря, много си мила :) Надявам се скоро да си се нагодим една към друга, въпреки че засега не мога да се оплача - много е кротичка, не плаче въобще. Само дето през деня спим, а цяяяяла нощ сме ококорени :)

   Изтриване
 2. Честита дъщеричка! Остани си винаги най-щастливата мама в света :)

  ОтговорИзтриване
 3. Отново съм аз :) Исках да кажа колко много ми харесаха буквичките с името на твоето момиче и въртележката-красиви са и от тях се излъчва обич!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря ти :) Радвам се, че ти харесват и че си усетила чувството, с което ги правих :)

   Изтриване
 4. Откъде да започна? Все от някъде трябва...
  Първо - честита рожба! Да сте много щастливи заедно, много да се радвате, обичате, подкрепяте и да сте винаги усмихнати и в добро настроение.
  Второ - честит рожден ден на теб, макар и с огромно закъснение. Бъде много горда и щастлива майка и откривай любовта във всичко около теб!
  Трето - прекрасни подаръчета си спретнала за Ади. Много ми харесват и буквите, и въртележката. Пожелавам ти бързо да се научиш да правиш и още по-хубави костенурки :).
  Четвърто - ако имаш някакви затруднения с кърменето - питай. Аз и двата пъти минах през големи мъки и мога да ударя едно рамо:). Дано бързо да се нагодите една към друга и да ти остава време и за творчество. Ще чакам да видя дървото скоро.
  Поздрави!!!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Много ти благодаря за топлите пожелания и за предложената подкрепа :) Засега се справям с кърменето, но добре че е и помпата, че без нея ... Ако имам въпроси, да знаеш, че ще се възползвам :) А дървото се надявам в най-скоро време да довърша:)

   Изтриване